Aarhus er Smilets By’. Det kendte slogan er nu over 80 år gammelt og synes stadig at få folk til at trække på smilebåndet. For der er meget at smile af i den jyske hovedstad, som i dén grad bliver ved at udvikle sig og ikke mindst tiltrække unge studerende. Studielivet i Aarhus er blandt verdens ypperste og hyggeligste, spændende arkitektur vidner om nytænkning og mod, og byens puls banker afsted både i dagslys og når solen går ned. Innovation, charme og lækre madsteder – what’s not to like?

Cafélivet

Café- og restaurantlivet stortrives i Aarhus året rundt. De små, de hyggelige og de cool, og de hurtige, de store og dem med Michelinstjernerne – alle propfyldt med den velkendte ’Aarhus vibe’, hvor alle er velkomne og atmosfæren afslappet. Om sommeren er særligt caféerne langs åen et stort tilløbsstykke med fantastisk stemning lige midt i det hele!

Naturen

Aarhus er én af Danmarks smukkest beliggende byer med vand, badestrande og skovarealer helt tæt på. Masser af gode løbeture langs vandet eller i skoven ligger lige for, og så er byen ofte vært for store nationale og internationale sportsbegivenheder på byens mange arenaer til lands, men også til vands i Aarhus-bugten.

ARoS

Da Aarhus Kunstmuseum i 2004 rykkede ind i den nyopførte cirkelformede bygning med den ikoniske regnbuegang på toppen, røg det straks på listen over et af landets – og Nordeuropas – mest populære og besøgte kunstmuseer. ARoS frister med kunst i verdensklasse for alle aldersgrupper lige midt i hjertet af byen.

Studielivet

’Aarhus er én af verdens fedeste studiebyer’ – sådan har det altid været og det er kun blevet endnu federe at være ung studerende i Danmarks næststørste by. Her er Aarhus Universitet, som er blandt verdens ypperste universiteter, Arkitektskolen, Det Jyske Musikkonservatorium, de ikoniske Kaospiloterne, Aarhus BSS – og listen fortsætter!

Northside

Én af Danmarks største musikfestivaler afholdes hver sommer i Aarhus med både danske og internationale topnavne på programmet. Festivalen stiller skarpt på bæredygtighed og økologi, og afholdes kun et par kilometer fra Aarhus centrum, hvor den populære byfestival trækker musikelskere til fra nær og fjern.

Latinerkvarteret

Shopping i Aarhus er seriøst blandt landets bedste i forhold til udvalg og hygge! De mange stemningsfulde kvarterer, Strøget og stormagasiner bugner af mærkevarer – og i byens ældste område, Latinerkvarteret ved Domkirken, er atmosfæren helt sydlandsk med små lækre butikker og gallerier. Alt sammen inden for gåafstand.